A Magginak van egy szuper terméke (többek közt). Ez a Papirusz, aminek a belső fele különböző fűszerezésű és a belecsomagolt hús szeleteket zsiradék nélkül, egészségesen készíthetjük el úgy, hogy szaftos marad és a fűszereknek hála nagyon ízletes is lesz.
A mediterrán paradicsomos fűszerezéshez igyekeztem üde, színes köretet társítani.
30, maximum 40 perc alatt elkészíthetjük a hústól a köretig, így akár hétköznap ebédre vagy vacsorára is elkészíthetjük ezt az egészséges, vitamindús fogást.
Hozzávalók 4 személyre:
1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap
4 szelet csirkemell
1 zacskó rukkola saláta (kb. 125 gramm)
1 fej lilahagyma
2 közepes édesburgonya
1 evőkanál tökmag
olívaolaj
só, bors, kakukkfű
tökmagolaj (opcionális)
Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk kb. 2×2 cm-es kockákra.
A lilahagymát félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük.
Egy zacskóba dobjuk őket, megsózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
Befogjuk a zacskó száját és a tartalmát jól összerázzuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
Az így elkészült fűszeres burgonyát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt puhára sütjük. Figyeljünk rá, mert az édesburgonya hajlamos gyorsan megégni.
Egy filézett csirkemellet középen ketté-, majd mindkét felét vízszintesen szintén félbe vágtam.
Nem klopfoltam őket, ahogy volt, beletettem a Papiruszba, enyhén rásimítottam a fűszereket, majd száraz, előmelegített serpenyőbe tettem. Én a legkisebb rózsa takarék lángján sütöttem, mert nem szerettem volna, hogy a fűszerek odaégjenek a husin.
Kb. 5-5 perc alatt megsütöm mindkét felét, majd tányérra teszem pihenni.
(Az egyik vastagabb szeletbe zsebet vágtam és egy szelet parenyica sajtot dugtam bele, az készült Férjnek. 🙂 )
Az a hús vastagabb volt, picit tovább kellett sütni mindkét oldalát, de megérte.
A tökmagot (ha nem pirítva vettük) száraz serpenyőben pirítsuk meg.
Opcionálisan tökmagolajjal locsolt rukkola ágyra fektetjük a húst (a szaftját felfogja a saláta), mellé helyezzük a finom, karamellizált hagymás édesburgonyát és megszórjuk a pirított tökmaggal.
Megjegyzem vinaigrette öntetet is készíthetünk a salátához, de én nem tettem.
Kimondottan jó, ha citromkarikával és koktélparadicsommal díszítjük, ugyanis pár csepp citrom még pikánsabbá teszi a húst.
Ezen a borús téli napon nagyon jól esett a szemünknek is ennyi színt látni a tányéron és nem csak jól laktunk vele, hanem a lelkecskénknek is jót tett a színpompás ebéd.
Vitaminnal teli, egészséges, ízletes, laktató ebédet készítettem 4 főre 30 perc alatt. Próbáljátok ki, megéri! 😉 Jó étvágyat!
Kövess a Facebookon is: