Kettő finom csemege, amit szívesen nassolnál akár az esti filmnézés közben.
Az elsőt picit hosszadalmasabb elkészíteni, de megéri.
Először is szép, formás almákat megmosunk, magházukat kivágjuk, majd felszeleteljük őket vékony szeletekre.
Sütőben (akár) megaszaljuk őket.
A sütőajtót egy fakanállal kitámasztjuk, hogy a gőz eltávozhasson.
Kezdjük 50 fokon, aztán emelhetjük picit a hőfokot, de ne nagyon, mert nem sütni akarjuk, csak szárítani.
Amikor késznek ítéljük hagyjuk kihűlni őket.
Fehércsokit olvasztunk és a szeletek felét megmártjuk benne, majd sütőpapírra fektetve hagyjuk, hogy a csoki visszadermedjen.
Ha azt szeretnénk, hogy roppanjon, temperálhatjuk is.
Amíg nem kötött meg a csoki, megszórhatjuk más aszalt gyümölcs darabokkal is, én liofilizált tőzegáfonya darabkákkal szórtam meg.
Pöppet hosszadalmas, viszont finom. Ha nem szeretnétek magatok elkészíteni, a Neszka webshopból meg is rendelhetitek, egyéb más aszalványokkal egyetemben. 🙂
Roppant egyszerűen készül.
10 dkg diót egy serpenyőben kicsikét megpirítunk.
Rászórunk 5 dkg pici fahéjjal elkevert kristálycukrot, elkeverjük, majd löttyintünk rá egy kevéske vizet. Mondjuk úgy max. 1 evőkanálnyit.
Ez segít, hogy tapadjon a dióra a cukor, illetve, hogy ne kezdjen el rögtön karamellizálódni.
Elkeverjük, majd csak rázogatjuk, hogy ne peregjen le a dióról a “bevonat”, viszont ne is nagyon karamellizálódjon.
Amikor késznek ítéljük, sütőpapírra öntjük és hagyjuk kihűlni.
Szintén megvásárolható a Neszka webshopból. 🙂
Mondjuk az ünnepi asztalokra is el tudom képzelni ezeket a falatkákat. 🙂
Kövess a Facebookon is: