A rántott sajt készítése sokaknak okoz bosszúságot és valljuk be nem is egy kellemes elfoglaltság a panírozása. Viszont cserébe isteni finom!
Ezek a krokettek viszont ugyanazt az élményt nyújtják, de sokkal egyszerűbben kivitelezhetők.
Az egyetlen macerásabb pontja a sajt lereszelése.
Ezen kívül némi kételyre adhat okot, hogy egy adag úgy elfogy, hogy fel sem tűnt, hogy megetted. 😉
30 dkg trappista sajt lereszelve
1 tojás
1 púpos evőkanál liszt
pici só
olaj a sütéshez
Összekeverjük a hozzávalókat, jó alaposan.
Olajat hevítünk.
Két tenyerünk közt golyókat formálunk a masszából, majd elhengereljük kissé, krokett formájúra. 16 db nagyjából egyforma krokettet kapunk ekkora adagból.
Forró olajba tesszük őket egymástól távolabb, ne tapadjanak össze.
Aranybarnára sütjük őket, majd papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
Nemhogy nem kezd folyni a sajt sütés közben, de nagyon finom lesz.
Akár köretnek, akár főzelék feltétnek, akár valamilyen mártogatóssal parti falatkának tökéletes!
Szóval ez egy olyan recept, ami pár hete, hónapja végig söpört az interneten, de akkor nem álltam be az elkészítők sorába. Most egy olyan embernél találtam rá, akinél akkor nem láttam és nem kapcsoltam össze a kettőt. Aztán kiderült, hogy már sokan elkészítették, ám a recept azonossága csak most esett le. Hiába, ha valami jó, az jó! 😛 A kiindulópont akkor is számomra PETRA.