Szabadnapra itt a fagyi, napsütésben nyalni tuti! 🙂
Tavasz van, közeleg a nyár, elindult a fagyi szezon és fagyi gépem még mindig nincsen. De mit nekem ez a kis hiányosság, akármilyen fagyikát elkészítek nélküle is. Persze nyilván krémesebb, selymesebb lenne géppel készítve egyik-másik, kivetnivaló még sincs egyik eddig készített fagylaltomban sem.
Rengeteg fagyasztott cseresznyém van még és ki kellene szezon előtt üríteni a fagyókat, így egy részéből fagyi készült. Jó, tudom, ebben a formában is a fagyasztóban foglal helyet, de gyorsabban elfogy így, mint szemenként. 🙂
Maga a recept egyáltalán nem bonyolult!
350 gramm cseresznye magozva
100 gramm porcukor
kb. 2 dl tejföl
2,5 dl félig habbá vert tejszín
Szóval a cseresznyét megszórjuk a porcukorral, hagyjuk elolvadni.
Aztán a tejföllel elkeverjük, botmixerrel pürésítjük.
Majd összeforgatjuk a félig habbá vert tejszínnel és műanyag dobozba téve lefagyasztjuk.
Keverjük át alaposan fél óránként, különben kicsit jégkristályos lehet (nekem az volt, mert tojtam átkeverni, de engem nem zavart).
Ha másféle fagyira vágysz, szolgálhatok még pár ízzel.
Készült nekik egy külön menüpont, amit a blog tetején a fejléc kép alatt mindig megtaláltok: FAGYIZZUNK! címmel.
Nyaljuk a fagylaltot, A mézesmadzag elfogyott…….dehogy fogyott, jön majd még! 🙂