Gyorsan készen van, sütni sem kell sokáig és a siker GARANTÁLT!!!!
Fém dobozban lehet kapni a boltok polcain dán vajas kekszet. Horror áron, de amikor kapunk, akkor nagyon örülünk neki! 🙂 Ez gyakorlatilag pathé, aminek egy (szerintem) egyszerűbb változatát is hozom hamarosan, sőt kakaós verzióban is megmutatom. Gyakorlaton is készítettünk, sőt vizsgára is (én készítettem) és a szakácsok nem győzték dicsérni! 🙂
Persze nem az én érdemem volt, hanem Györgyié, a tanárunké, hiszen Tőle származott a recept, mégis én kiviteleztem na! 😀Maga a recept 3:2:1-es, könnyen megjegyezhető. ÉS hozzáteszem MENNYEI FINOM! Nagyon nagyon FINOM!
300 g finomliszt
200 g szobahőmérsékletű VAJ
100 g porcukor
1 nagyobb tojás
1 evőkanál vanília aroma
késhegynyi só
A száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást, és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük.
A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett sütőlemezre karikákat formázunk belőle….ha bírunk, mert nekem nem akart engedelmeskedni a tészta, így én minden igyekezetemmel próbáltam legalább egyenes csíkokat nyomni. 🙂
200 fokos sütőben 8-10 percig sütjük, amíg színesedni nem kezd a keksz.
Ha tetszett az egyszerű és gyors kekszecskék receptje csatlakozz hozzám a Facebookon is!