Reggel jött az ihlet: készítsünk ropit. Egész délelőtt böngyölgettem Rékámmal, nagyon segített a drágám, aztán az első kisült adagnál magamra hagyott és elment rágcsálni! 🙂
Nem is értem! 🙂
Akár esti filmnézéshez, akár gyerekzsúrra tökéletes, vagy csak amolyan előételnek az ebédhez.
A ropi igazán egyszerű, persze itthon sosem lesz olyan, mint a bolti (emulgeálószeres, stb.), de így jobb is. 🙂
Lényegében apró grissinik, amikhez már volt szerencsém.
A ropi igazán egyszerű, persze itthon sosem lesz olyan, mint a bolti (emulgeálószeres, stb.), de így jobb is. 🙂
Lényegében apró grissinik, amikhez már volt szerencsém.
Készítettünk sósat (fleur de sellel), szezámmagosat és simát.
30 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1,2 dl víz
1 dl tej
1,2 dkg friss élesztő
1,2 dl víz
1 dl tej
1,2 dkg friss élesztő
4 ek olívaolaj
1 tk cukor
1,5 tk só
1,5 tk só
A cukros víz és tej langyos keverékébe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, végül a sót.
Nem kelesztjük, azonnal dolgozunk vele, az épp pihenőben lévő tésztát takarjuk le, ne száradjon.
A tésztát 6-8 kisebb részre osztjuk, mindegyiket kis téglalappá nyújtjuk (kb. 3-4 mm vastagságúra).
Pizzavágóval vékony csíkokat vágunk és egyesével kissé megsodorjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Ízlés szerint sózhatjuk, vagy szezámmaggal szórhatjuk. Előtte én vízzel megspricceltem, hogy tapadjon is rá a cuccból.
Légkeverésen 185 fokra előmelegítve sütjük.
Ha nem légkeveréssel szeretnéd sütni 200 fokon süsd és ha kell, fordítsd meg félidőben a tepsit.
Ha nem légkeveréssel szeretnéd sütni 200 fokon süsd és ha kell, fordítsd meg félidőben a tepsit.
És akkor itt van a lányom a nagy segítés közben:
A fél kis konyháját kiköltöztette a végére. Volt itt mindenféle sütikiszúró! 😀