Sokan sokféleképpen készítik a meggylevest, a lényeg, hogy meggy legyen és hideg!
Mondjuk én sehogy nem csípem igazán, de apa igen. Kipróbáltam hát tejfölösen a nagy melegre való tekintettel…és arra, hogy nem volt itthon tejszínem és sima tejjel, vízzel nem akartam. 🙂
Na szóval. Most kihagytam az egyébként gyümi levesekbe megszokott szegfűszeget és fahéjat, most citromot kapott csupán és tejfölt.
Az illata finom, állagra krémes, úgyhogy kihűtve igazi hűsítő lehet ebben a nagy melegben.
Fagyasztott meggyet használtam hozzá, mert az volt itthon. Ezért picit szottyantabb a kinézete, de nem érdekes. 🙂
40 dkg magozott meggy
1 cs vaníliás cukor
1 dl (20%-os) tejföl
1 dl tej
A magozott meggyet egy fazékban a cukrokkal 5 percig pároljuk, majd kb. 1 liter vízzel felöntjük és 15-20 percig főzzük.
A pudingport 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a meggyleves levével kicsit hígítjuk, csomómentesre keverjük és a leveshez öntjük, miközben azt folyamatosan kevergetjük.
Addig főzzük lassú tűzön, míg besűrűsödik.
Tálalás előtt alaposan hűtsük ki!
Ebédre még elkészülhet! 😉
További képeket a Facebookon a Meggyleves albumban találsz.