Kissé megcsúsztam ezzel a bejegyzéssel. Keddre ígértem, péntek van, de ezt nézzétek el nekem most! 🙂
Tehát Beáta napra készült nálam kétféle ízesítéssel bonbon.
Az egyik szedres-fehércsokis volt, a másik kókuszos.
Íme a szedres:
1 marék szeder
2-3 ek méz
1 tk citromlé
1-2 tk zselatin (por)
A szedret kivesszük a fagyasztóból, kissé kiolvasztjuk, majd botmixerrel pürésítjük, szűrőn átnyomjuk.
Az így kapott tiszta, mag nélküli pépet a mézzel és a citrom levével kicsi lábasban melegíteni kezdjük, majd mikor meleg elkeverjük benne a zselatint. Hagyjuk hűlni!
Ez a mennyiség nekem csupán 18 bonbon egy vékony rétegű betöltésére volt elegendő!
Kókuszkrém:
5 dkg kókuszreszelék
4 dkg cukor
1/2 van. rúd magjai
125 ml tejszín
A tejszínt a vaníliarúd magjaival megmelegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a kókuszreszeléket.
Addig főzzük alacsony lángon, míg a massza besűrűsödik, és keverésnél elválik az edény falától.
Hűlni hagyjuk.
Ez a mennyiség kb. 20-25 bonbon töltésére elegendő.
A szedres fehércsokis így készült:
Tejcsoki burokba töltöttem pici szedres zselét, majd megolvasztottam 10 dkg fehér csokit és kb. 1 dl forró tejszínnel simára kevertem. Mikor már eléggé meghűlt elkevertem benne még kb. 1 dkg vajat is.
Ezzel a fehér csoki krémmel töltöttem meg a formákat a 2/3-ukig, és lezártam a bonbonokat.
A hüvelyek elkészítéséhez ITT találsz segítséget.
A kókuszos bonbonok étcsoki hüvelyben készültek.
Bedobozolódtak:
A szedres-fehér csokis:
A kókuszos:
És így távoztak: