Ez az a pite, amit valószínűleg csak jövőre friss szederrel fogtok elkészíteni, de azért nem árt feljegyezni valahova ezt a receptet, mert nagyon finom!
Anno valamelyik újságban találtam rá, ahol elsősorban a krém mély bordó színére figyeltem fel, baromi jól nézett ki, megfogott, el kellett készítsem. De a krém lila lett. Hát igen, azért az újságos dolgok nem mindig tükrözik híven a valóságot, de így is nagyon tetszett és nem utolsó sorban finom is volt!
Krémhez:
200g szeder
100gcukor
50g vaj
3dbtojás
4evőkanálhabtejszín
Tésztához:
300g liszt
1kiskanál sütőpor
100g vaj
140gcukor
2dbtojás
1dbtojás sárgája
2kiskanáltej
50gszeletelt mandula
![]() |
Nem mintha nem lenne mindegy a minta rajta… 🙂 |
Nekem kissé édes volt a krém, apának ízlett. Hát ízlések és pofonok.
Yo étvágyat a pitéhez! 🙂