Külhoniul Dulce de leche. Ugyebár mostanában nagyon felkapott, nem véletlenül. Nagyon finom, eteti magát, nagyon sok mindenbe tökéletesen felhasználható. Viszont nem mindenhol lehet kapni, sőt!
Ennek kiküszöbölésére jön most ez a bejegyzés, készítsd el otthon.
Csak és kizárólag 3 tubus cukrozott sűrített tejre lesz szükséged.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Végy egy jénait. (Egy fedőjét mondjuk.)
Nyomd bele a három tubus sűrített tejet.
Tedd bele egy mély tepsibe, amit megtöltesz forró vízzel, hogy a sűrített tej szintjénél magasabb legyen.
Az egészet egyben fedd le alufóliával és tedd be a sütőbe.
Fél óránként keverjük kicsit át.
Mire elkészül eltelik 2 és fél, 3 óra.
Ez idő alatt elég sűrű lesz.
Ha kész vedd ki a sütőből, vedd le az alufóliát és hagyd kihűlni.
Ha kihűlt, töltsd üvegbe. Hűtőben egy hónapig eláll.
Ha netán nem találnád elég “sűrűnek, krémesnek”, akkor tedd még vissza a sütőbe.
Arra figyelj, hogy a víz szintje mindig legyen magasabb, mint a karamell szintje (állítólag így kell, nekem kevesebb lett a végére, baja nem lett a krémnek ettől).
Tehetünk bele vanília magokat is, ha élvezetesebbé szeretnénk tenni.
Próbáljátok ki, nagyon sokoldalú krémecske és olcsóbb így elkészíteni, mint megvenni! 🙂
Forrást nem jelölök meg, mert olyan sok helyen szembejött velem az ötlet.