Ennek a brownienak a receptjét már anno a blog indulásakor is megosztottam veletek.
Itt találjátok: BROWNIE.
Azért beszúrom ide a recit:
- 185 g vaj
- 185 g étcsoki
- 3 tojás
- 150 g kristálycukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 55 g liszt
- 55 g darál dió
- csipet só
Elkészítés:
- Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat és csokoládét. Hűlni hagyjuk.
- A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük.
- A lisztet elvegyítjük a finomra darált dióval és a csipet sóval.
- A kihűlt csokis vajat hozzá keverejük a tojásos masszához, majd a lisztes-diós egyveleget is beleforgatjuk. Az egészet simára keverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe (egy kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük.
- A brownie sütésekor különösen fontos, hogy sikerüljön eltalálni, mikor vesszük ki a sütőből: akkor jó, amikor a teteje már szilárd, belülről pedig sötét és ragacsos.
Ez a brownie pont olyan, hogy beveszed a szádba és elolvaaaaad. Annyira finom, hogy egymagad be tudnád falni az egész adagot! :S
Most úgy készült, hogy egy nagy púpos evőkanál tejkaramella krémet is belekevertem a tésztába, a tetejét pedig (csak a felének) megszórtam pirított fenyőmaggal. Nagyon jól passzol!
Formákat is kiszúrhatunk a tésztából és akkor nem sima négyzet alakúak lesznek a sütikék.
Aztán jött az ötlet. is parti falatokat készíthetünk a brownieból. Pici kiszúrókkal különböző formákat vágunk ki, majd egy fogpiszkálót beleszúrunk mindegyikbe és úgy tálaljuk.
Nem volt már csokim, DE legközelebb a felét bele mártom majd olvasztott fehércsokiba és megszórom szórócukorral, ilyenekkel. Nagyon kis helyesek, pont 1-1 falat az egész.
Eredeti recept Petrától a NoSaltyról.