Legelőször az 5. évfordulónkra csináltam, hogy párom kedvében járjak, akkor a tetejére petrezselyemből rászórtam egy 5-öst. 🙂
Próbáld ki, mert megéri!
Hozzávalók:
1 nagy pulykamell
2 cs bacon
esetleg 20 dkg sonka, vékonyra szeletelve
40 dkg trappista sajt, szeletelve/reszelve
kb. 2 d főzőtejszín
só
fűszerek ízlés szerint (pl. fűszersó)
bors
2 cs bacon
esetleg 20 dkg sonka, vékonyra szeletelve
40 dkg trappista sajt, szeletelve/reszelve
kb. 2 d főzőtejszín
só
fűszerek ízlés szerint (pl. fűszersó)
bors
kevés vaj
petrezselyem
petrezselyem
Elkészítés:
Egy kerek jénait kivajazunk.
A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk, és kiklopfoljuk.
Kicsit meg lehet pirítani a szeleteket, majd kibéleljük egy részével a jénait. Fűszerezzük (én fűszersót használtam).
A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk, és kiklopfoljuk.
Kicsit meg lehet pirítani a szeleteket, majd kibéleljük egy részével a jénait. Fűszerezzük (én fűszersót használtam).
Rétegezzük a sonkát, a bacont, a sajtszeleteket, majd ismét a husi jön, míg betelik a tál.
A főzőtejszínt elkeverjük egy kis reszelt sajttal, és leöntjük az egészet. Kicsit megemelgetjük a rétegeket, hogy bejusson a tejszín, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és berakjuk a sütőbe.
Alá tepsit teszünk, mert a tejszín és a zsiradék miatt kifolyhat a lé.
Addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején. Ha sok zsír sül ki, leönthetjük róla, és hagyjuk kihűlni.
Addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején. Ha sok zsír sül ki, leönthetjük róla, és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt, ki tudjuk borítani, egyben marad a torta, amelyet petrezselyemmel megszórva, szépen tálalhatunk, és szeletelhetünk.
Ha bacon-nel béleljük ki a formát szebb lesz a külseje, de ha megszórjuk petrezselyemmel mint én, az is jó!