Már egy ideje kerestem a tökéletes pita receptjét és Limaránál tavaly meg is találtam. Jól formálható a tészta, felhólyagosodik sütés közben, ezzel jelezvén, hogy belül a kis zsebecske kialakítható lesz…
Rengeteg receptet átnéztem és kipróbáltam előtt. Így süsd 3 percig, aztán megfordítani, különböző praktikákat és titkokat magyaráztak az egyébként tök egyszerű receptbe.

Ami kell hozzá:

  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt

És hogy hogyan készül:
Lágyabb tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük.

8 cipóvá gömbölyítjük, 5-10 percig pihentetjük.

2-3 mm vékony körökre nyújtjuk, ruhával letakarjuk, hagyjuk 30 percig pihenni.

220 fokra előmelegített sütőben 2-3 db-ot egyszerre a sütőrácson 5-6 perc alatt megsütünk.


A belseje szép lyukas lesz, ez az igazi pita! Próbáld ki Te is!

No lám, 2011.10.08-án délután 3/4 4-kor lettek kész a pitáim. 🙂 Mik vannak!