Ennek a haminak az alap koncepciója az 1 kg hagyma, 1 kg hús, 1 kg bab, 1 liter száraz vörösbor. És ezzel meg is volnánk. :)Azért kissé kifejtem bővebben! 😀
A hagymát szépen apróra kockázzuk, majd kis zsiradékon megfonnyasztjuk. Ezután megy bele a bab (ha nem konzerv mint most nálam…méghozzá jelenleg vörösbab, mert apa azt akarta, egyébként tarkával is tökéletes), a hús és annyi víz, hogy ellepje. Majd fűszerezzük: pirosarany gulyáskrém, ugye só, bors, kömény és fokhagyma apróra vágva (most kapott egy kis chili szószt is – módjával). Szépen főzzük, majd a közepe felé belezuttyintjuk a borocskát. Mondjuk a recepttől eltérően az 1 kg-os adaghoz nem tettem bele még csak 7,5 dl bort sem, tökéletes lesz úgy is! 🙂
Ezután csak várjuk, hogy puhuljon, ha esetleg valami oknál fogva eltűnni látszana a levecskéje borral pótoljuk. Szaftos kis kaja lesz, hasonló a chilis babhoz. És nagyon finom! Konzerv babból azért jobb csinálni, mert nem áll fenn annak a veszélye, hogy nem puhul meg a bab és azt ráérünk a 3/4-e körül beleönteni a húshoz.
Nagyon finom, próbáld csak ki!
A hagymát szépen apróra kockázzuk, majd kis zsiradékon megfonnyasztjuk. Ezután megy bele a bab (ha nem konzerv mint most nálam…méghozzá jelenleg vörösbab, mert apa azt akarta, egyébként tarkával is tökéletes), a hús és annyi víz, hogy ellepje. Majd fűszerezzük: pirosarany gulyáskrém, ugye só, bors, kömény és fokhagyma apróra vágva (most kapott egy kis chili szószt is – módjával). Szépen főzzük, majd a közepe felé belezuttyintjuk a borocskát. Mondjuk a recepttől eltérően az 1 kg-os adaghoz nem tettem bele még csak 7,5 dl bort sem, tökéletes lesz úgy is! 🙂
Ezután csak várjuk, hogy puhuljon, ha esetleg valami oknál fogva eltűnni látszana a levecskéje borral pótoljuk. Szaftos kis kaja lesz, hasonló a chilis babhoz. És nagyon finom! Konzerv babból azért jobb csinálni, mert nem áll fenn annak a veszélye, hogy nem puhul meg a bab és azt ráérünk a 3/4-e körül beleönteni a húshoz.
Nagyon finom, próbáld csak ki!