judge-gavel-1461291707fa0

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÉS ÜZLETSZABÁLYZAT
NASSOLDA

 1. Fogalmak tisztázása

Eladó: Nassolda – Tóth Tamás e.v.
Vevő/megrendelő: A Nassolda által üzemeltetett weboldalon is bemutatott torták megrendelője.
Weboldal: Tóth Tamás által, a http://www.nassolo.hu címen üzemeltetett weboldal.
Termékek: Egyedi elképzelések alapján készített torták.
Ptk.: A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény
Kormányrendelet: A távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet

 1. Üzemeltető (eladó) adatai
  Név: Nassolda
  Üzemeltető: Tóth Tamás e.v.
  Cukrász: Tóth Tamásné
  Székhely: 2636 Tésa, Sport utca 4.
  Telephely: 2660 Balassagyarmat, Viola utca 7.
  Adószám: 60581437-2-33
  Elektronikus elérhetőség: info@nassolo.hu, rendeles@nassolo.hu
  Weboldal: www.nassolo.hu
 1. Jelen Üzletszabályzat hatálya és tárgya

A jelen Üzletszabályzat hatálya a felek között cukrászati termékek elkészítésére létrejött vállalkozási jogviszonyra és egyéb kiegészítő termékek adásvételére terjed ki.

A jelen üzletszabályzat rendelkezéseitől a felek egyező akarattal külön megállapodásban eltérhetnek.

 1. A megrendelhető termékek bemutatása és megrendelése

A kiválasztott/egyedi igény alapján kért torta megrendelésére elsősorban e-mailben van lehetőség.
A beérkezett árajánlatkérő feldolgozását követően válasz e-mailben tájékoztatjuk a rendeléssel kapcsolatos további lényeges információkról, valamint a fogyasztói árról.
Az árajánlatot minden esetben tételesen küldjük meg, mely tartalmazza a torta árát, amennyiben egyedi kiegészítőt kért, annak költségét, a csomagolási költséget (doboz, tortatartó stb.).

Árajánlatunkat minden esetben e-mailben küldjük meg a megadott e-mail címre.
Amennyiben válaszlevelünket 72 órával az ajánlatkérés leadása után sem kapná meg, kérjük keressen minket telefonon az adatok egyeztetése céljából.

Tájékoztatjuk, hogy kézműves tortáink minden esetben egyediek, ezért a torták és kiegészítő díszek, esetenként eltérhetnek a képen látottól. Ezért felelősséget az Eladó nem vállal.

 
 1. A szerződés létrejötte

Az általunk küldött válasz e-mail tartalmazza az árajánlatunkat. Minden esetben csak akkor tekintjük véglegesnek a rendelést, amennyiben egy válaszlevélben elfogadja azt.

Az árajánlat küldése nem minősül megrendelésnek, minden esetben szükséges a vevőnek visszaigazolnia annak elfogadását a megrendelés véglegesítéséhez.

 

A rendelési határidő a designtól függően 7-14 nap – tehát minimum ennyivel a kívánt időpont előtt érdemes leadni a rendelést.

 1. Az árajánlat és a szolgáltatás díja

Weboldalunkon feltüntetett áraink bruttó árak.
Minden tortánk egyedi, így áraink is egyedi díjszabásúak.
A tortákat csak rendelésre készítjük, készletet nem tartunk fenn.

 • Előleg: A megrendelés nagyságától függően szükséges lehet előleg megfizetése, melynek minimális mértéke a végösszeg 25 %-a, maximuma a teljes rendelési érték. Összege beleszámít a vételárba. Amennyiben szükséges az előleg fizetése arról Megrendelőt minden esetben a küldött árajánlatban tájékoztatjuk.
  Az előleg megfizetése személyesen készpénzben történik és elismervényt állítunk ki róla.
 • Kaució: A vevőnek lehetősége van pl. tortaszállító HACCP doboz igénybe vételére, melyet meghatározott mennyiségben tudunk megrendelő rendelkezésére bocsátani. Ennek díja, amennyiben a Vevő kéri, 10000 Ft alkalmanként – mely összeg igény esetén az árajánlatban megküldésre kerül.
  Ellenértékét a torta átvételekor számítjuk fel, és a doboz visszajuttatásakor visszafizetésre kerül a Vevő részére. Átvételi elismervényt állítunk ki az átvett összegről.
  Amennyiben a doboz a használat alatt megrongálódott, koszos vagy nem kerül visszajuttatásra, Megrendelő előzetes beleegyezése alapján az ellenértéket visszaadni nem vagyunk kötelesek.
 • Foglaló: A vételár minimum 10%-a. Átvételéről elismervényt állítunk ki. Ha az eladó hibájából hiúsul meg az adás-vétel a foglaló duplája fizetendő vissza az átadónak. Amennyiben az átadó hibájából hiúsul meg az adás-vétel, az átadó a foglaló teljes összegét elveszíti.A megbízástól való elállás

A megrendelés elküldését, illetve a felek közötti szerződés létrejöttét követően a Vevő nem kérheti a megrendelés módosítását. A megrendelés elküldését követően a Vevő – a Korm. rendelet 5. § c) pontja értelmében a szerződéstől való elállásra cukrászati termék vonatkozásában nem jogosult.

Egyéb – nem romlandó – kiegészítők vonatkozásában a Korm. rendelet 4. § (1) bekezdés alapján a Vevőt megilleti az indokolás nélküli elállási jog. Ebben az esetben a Vevő köteles az Eladót az elállásról haladéktalanul értesíteni.
A Vevő a megrendeléstől való elállás jogát kizárólag a nem cukrászati termék(ek) vonatkozásában az áru átvételét megelőzően gyakorolhatja.

 1. A megbízás teljesítése és a fizetés

A ellenérték megfizetése a torta és a nyugta/számla átvételekor készpénzben történik.

Számla igényét kérjük előre jelezze! 🙂

Átvétel helye: 2660 Balassagyarmat, Viola utca 7.

Tortát, süteményeket kiszállítani nem áll módunkban!

 

Előleg fizetés esetén kizárólag a különbözeti összeg megfizetése szükséges.
Az előlegről átvételi eismervény kerül kiállításra, mely a torta végösszegéből levonásra kerül.
A torta átvételéhez nem szükséges a megrendelő e-mail levél kinyomtatása, átvételhez elég a megrendelő nevének megadása.
Minden megrendelés esetében az előre egyeztetett napon belül megjelölünk egy adott időpontot is, ami a torta legkorábbi átvételi időpontját jelenti. Az átvételi időpont változtatásának jogát fenntartjuk.

 1. Minőségi kifogás és szavatosság, allergének

Az Eladó minőségi garanciát vállal az általa árusított termékekre.

Amennyiben a termékkel szembeni minőségi kifogás a termék szemmel látható tulajdonságára vonatkozik (pl.: külső sérülés), a Vevő a kifogását a termék átvételével egyidejűleg köteles közölni az Eladóval vagy a cukrásszal. Amennyiben a termékkel szembeni minőségi kifogás a termék szemmel nem látható tulajdonságára vonatkozik, úgy a minőségi kifogását a Vevő az adott termékre vonatkozó eltarthatósági idő lejártáig, de legkésőbb a termék átvételétől számított 72 óráig jelezheti az Eladónak.

Ha a megrendelt termék hibás, akkor amennyiben lehetséges azt a cukrász díjmentesen újra legyártja. Amennyiben ez nem lehetséges, a Vevő részére a vételárat visszatéríti.

Az Eladó tájékoztatja a Vevőt, hogy a gyümölcsből, diófélékből készült ételek nyomokban magot, héjat tartalmaz(hat)nak. Az ebből eredő esetleges károkért az Eladó felelősséget nem vállal.

Az Eladó tájékoztatja továbbá a Vevőt, hogy az cukrászati termékek glutént, szóját, tejet, cukrot, egyéb allergéneket tartalmaz(hat)nak!

Kérem minden esetben szíveskedjen előre jelezni az allergiát.

 

A nem megfelelő tájékoztatásból kialakuló esetleges allergén reakciókért felelősséget nem vállalunk.

Diabetikus, gluténmentes, laktóz mentes, tojás mentes torták készítését technikai okok miatt nem áll módunkban elvállalni.

A termékekben használt ételfesték, esetleges aktivitási és koncentrációs zavarokat idézhet elő gyermekeknél!
Fogyasztása 3 éves kor alatt nem ajánlott!

 1. Kártérítési felelősség

Az Eladó kizárja a felelősségét a termék késedelmes elkészítéséből és átvételéből eredő, a megrendelés értékét meghaladó kár tekintetében.

Az Eladó kizárja felelősségét a tortához rendelt kiegészítő termék hibás működéséből származó kár tekintetében. A termékfelelősségre vonatkozó szabályok alapján ebben az esetekben a Vevő a kártérítési igényét közvetlenül az adott Termék gyártójával szemben érvényesítheti.

 1. Adatvédelem

Az Eladó Vevőre vonatkozóan a birtokába jutott adatokat köteles bizalmasan kezelni, az adatokat kizárólag a megrendelések teljesítéséhez, valamint saját termékei és szolgáltatásai népszerűsítéséhez használhatja fel, az adatokat – hatósági megkeresés kivételével – marketing és reklámcélokra semmilyen formában nem továbbíthatja.

 1. Az cukrászati termékek eltarthatósága

Az cukrászati termék megfelelő hűtése és tárolása az átvételt követően a Vevő kötelezettsége.

Hűtött tárolás mellett (+5°C) a cukrászati termékek az átvételt követő 36, 48, illetve 72 óráig biztonságosan eltarthatók, hozzáadott tartósítószert nem tartalmaznak (ez az adat az cukrászati termék típusától függően eltérő).

 1. Záró rendelkezések

A jelen üzletszabályzatban nem szabályozott kérdésekben a Ptk., a Korm. rendelet és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései az irányadók.

A weboldal böngészésével, és megrendelésének rögzítésével a Vevő elfogadja az üzletszabályzat feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Jelen ÁSZF-ben foglalt szerződéses feltételek 2016.10.03-tól visszavonásig érvényesek.

Print Friendly, PDF & Email