A tiramisu minden formája bejön. Ez mutatós és pont megfelelő arányban találkozik a krém a piskótával egy szeletben.

Egy 8 szeletes roládhoz:

16 db babapiskóta
2 dl tej
1 dl fekete kávé
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
egy löttyintésnyi fekete kávé
1 dl felvert tejszín
1 marék csokicsepp

Egy tálcát celofánnal borítunk.
A babapiskótákat egyesével megmártjuk a tejeskávéban, majd egymás alá két sorban szorosan 8-8 darabot felsorakoztatunk. Celofánnal lefedjük és hűtőbe tesszük legalább 2 órára hogy jól megpuhuljanak.
Ezután a mascarponet a porcukorral kikeverjük.
Elkeverjük benne a kávét, majd a felvert tejszínt is beleforgatjuk.
Kicsomagoljuk a piskótákat, ráterítjük a tölteléket, megszórjuk csokival, majd az alsó celofán segítségével roláddá tekerjük.
Tetejét maradék krémmel vagy felvert tejszínnel díszítjük, kakaóporral szórjuk.
Tegyük vissza a hűtőbe pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Print Friendly, PDF & Email