Ezeknek a golyóknak hatalmas előnye, hogy könnyen és gyorsan össze lehet dobni őket. A nutella benne pedig csak hab a tortán. 🙂Puha kis gombócok lesznek. Annyi a lényeg, hogy formázható legyen a massza, de ne legyen azért túl kemény, de túl lágy sem. Úgyis érezni fogod ahogy készíted. 🙂

Kb. 14 db golyóhoz:
300 gramm mascarpone
60 gr cukor
120 gr darált babapiskóta vagy darált keksz
1 kicsi kávé
+ nutella, cukrozatlan kakaópor

A szobahőmérsékletű mascarponet a cukorral és a babapiskótával összegyúrjuk.
Annyi fekete kávét löttyintünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Ezt 10-15 percre hűtőbe tesszük, majd kis adagot veszünk ki a masszából. Két tenyerünk közt ellapítjuk és teszünk a közepére egy mokkáskanál nutellát. Golyóvá formáljuk, kakaóporba forgatjuk.
Így járunk el, míg tart a massza. Egymásra halmozzuk a golyókat és kínáljuk.

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email