A neten találtam ezt a receptet és nem akartam elhinni, hát kipróbáltam.
Az eredmény magáért beszél, de ha nektek mégsem, akkor majd én beszélek róla most egy kicsit. 🙂
Abszolút működik a dolog és nagyon be is jött. Igaz én afféle sima margarita pizzákat készítettem így kezdésnek, de így is tuti volt! 🙂
El tudom képzelni Gyereknapra ilyen egészséges snacknek a gyerekeknek, vagy zsúrra, bulira.
4 mini pizzához:
150 gr nyers karfiol
1 gerezd fokhagyma
1 M-es tojás
kb. 5 dkg mozzarella
Feltéthez:
4 csapott evőkanál ketcup
só, oregano, bazsalikom
mozzarella
A karfiol rózsákat egy késes aprítóban apró szemcsésre daráljuk. Ne legyen pépes, csak apró.
Ezt 1 evőkanál olajon kicsit megpirítjuk, felöntjük kb. 1 dl vízzel és lefedve megpároljuk.
Ha szükséges pótoljuk a vizet, ne égjen le. 😉
Ahogy megpuhult a karfiol hagyjuk hűlni picit.
Kinyomjuk belőle a felesleges vizet, majd összekeverjük a tojással, némi sóval, kevéske reszelt mozzarellával és az áttört fokhagymával.
Sütőpapírral béleljük a tepsit és vékonyan kenjük be olajjal is vagy fújjuk le vaj sprayvel.
Nagyjából 10-12 cm-es köröket kenünk a lemezre és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt kicsit megpirítjuk őket.
Kivesszük, rákenjük a ketchupot (vagy házi pizzaszószt), megszórjuk a fűszerekkel, tetejére pedig mozzarellát tépkedünk és visszatoljuk újabb kb. 10 percre, míg a sajt is rápirul.
Friss bazsalikom levelekkel tálaljuk.
Nagyon guszták és finomak!
Jó étvágyat!