IMG_5564Sokunknál elképzelhetetlen az ünnepi asztal enélkül a finomság nélkül!

Nagyon finom sütemény, bármennyit meg bírok enni belőle. Húgom meg minden alkalomra ezt kér ajándékba.  Egyszerre ünnepies és hétköznapi! Nyamm-nyamm…

Tésztához:
50 dkg liszt
6 dkg zsír
16 dkg porcukor
2 tojás
4 ek tej
4 ek olvasztott méz
1 kávéskanál szódabikarbóna

Krémhez:
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 van. cukor
4 dl tej
4 ek liszt
2 ek porcukor
2 tojássárgája

IMG_5568A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk egyforma lapokká és tepsi hátán 180 fokon kb. 8 perc alatt megsütjük őket, de vigyázzunk, mert gyorsan nagyon megbarnulnak.

  • A tésztalapokat egyenként 26×19 cm-es lapokká nyújtsuk.
  • Ha eleve sütőpapíron nyújtjuk, egyszerűen áthúzhatjuk a tepsire.
  • Én külön papírokra sorban kinyújtom a lapokat és utána sütöm meg őket 8-10 perc/lap alatt…
 

A 15 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 1 van. cukrot habosra keverjük.
A tejből, lisztből, 2 ek porcukból és a 2 tojássárgájából sűrű, sima krémet főzünk, majd amikor kihűlt összekeverjük a vajas krémmel és töltjük a lapokat.
Az egészet egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk, de állhat egy napot is, megpuhulnak a lapok és szeletelhetjük. A végén porcukorral meghintjük.

IMG_5562

Print Friendly, PDF & Email