Akár egy brownie. Kívül ropogós, szájban olvadós, belül még folyós, ragacsos.
Málnával egyenesen mennyei.Nos, ami a fél órát illeti, ha nem gőz fölött olvasztunk, hanem mikróban, szépen kevergetve, működik. Gőz fölött némiképp megnőhet ez az idő, de akárhogy is, nem sokkal fogjuk túllépni a fél órát, hidd el.
Annyira nagyon finom, hogy a kiscsajokkal meg is ettük szinte azonnal a felét.
Egy 18 cm-es formához:
10 dkg étcsoki (jó minőségű)
15 dkg vaj
15 dkg cukor
2 ek holland kakaópor
1 tk vanília aroma
3 tojás
10 dkg liszt
A csokit, vajat, felolvasztjuk vagy mikróban vagy gőz fölött. Elkeverjük benne a kakaóport és a cukrot, majd hagyjuk picit hűlni.
Egyesével elkeverjük benne a tojásokat, majd a vanília aromát és a lisztet.
Egy 18 cm-es kapcsos forma alját sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Felesleges tűpróbát végezni, ennek olvadós marad a közepe! 😉
Szintén javaslom kipróbálásra. 🙂
Az egyszemélyes tortáink tetejét is díszíthetjük egy-egy csinosabb menta levéllel.
Forrás: Nyammm