IMG_3349

Gondoltam egy picit bővíteni kellene a blogon megtalálható medvehagymás receptek számát. és egyébként is szerettem volna már Lala kiflit készíteni, így összekapcsoltam a kettőt.
Limaránál kerestem természetesen receptet, mert hát…..ő az etalon ugyebár.

Hjjajjjj….csak annyit mondok ezek a kiflik valami fantasztikusak!!!!!

Hozzávalók:

1 kis pohár joghurt (140g)
2 tojás
csipet só
1 dl tej
1 dl olaj
2 ek. cukor
70 dkg liszt
5 dkg élesztő

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, majd kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
Általában több tejet kíván és mivel én most elfelejtettem joghurtot is beletenni, még többet vett fel. 😛
Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítjük a vajat.

Fűszervaj:

20 dkg vaj vagy margarin
1/2 csokor felaprított medvehagyma
1 ek. só

A vajat kikeverjük a sóval és belekeverjük a felaprított medvehagymát is. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen.
Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, négy egyforma darabra vágjuk. Majd ezeket is felezzük. Egy tésztát vékony kör alakúra nyújtunk, majd megkenjük a sós margarinnal.

IMG_3347Beborítjuk egy másik kinyújtott lappal és 16 cikkre vágom. Egyesével feltekerjük őket, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

IMG_3346Hagyjuk ismét kelni 15-20 percig, majd 200 fokra előmelegített sütőben 9 perc alatt kb. megsütjük őket.
64 db kifli lesz belőle.

IMG_3348

Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Print Friendly, PDF & Email