Tortilla lapok házilagNem nagy tudomány az elkészítése. Nagyon nagyon finom köret, illetve tovább dolgozva vele akár tortilla chipsnek is kisüthető. 🙂

Kb. 14 darabhoz:
3,5 dl víz
35 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
15 dkg kukoricaliszt
2 ek olívaolaj
1 dkg só
bors

Sima tésztává gyúrjuk a fenti hozzávalókat.
(Én ezt ráhagytam a robotomra.)
Ahogy sima, lefedve tegyük pihenni a hűtőbe, de azonnal is süthetjük.

IMG_0366Egyenként a legjobb ha kb. 8 dkg-ot nyomnak.

Kigombócoljuk az adagokat, majd egyesével szépen kinyújtjuk.
Lisztezett felületen.

IMG_0367-600x450Egy palacsintasütőt (nekem Tefal piros pöttyös) hevítsd fel szárazon és azon süsd ki a szinte átlátszóra nyújtott lapokat.
Ha lisztezett deszkán nyújtottad, akkor minden lap után ki kell törölni a lisztet a serpenyőből, különben leég.

IMG_0369
Addig sütöd 1-1 oldalát, míg szép kis pöttyök nem lesznek rajta. Ne süsd túl, mert túl merev lesz és törni fog, ha hajtani szeretnéd.

Ilyenek lesznek kisütve. Vehetsz boltban is, előre csomagolva azt hiszem 10 darabos kiszerelésben, de nem olcsó. Azon rajta van, hogy használat előtt száraz serpenyőben mindkét oldalát pár percen át melegítsük át, akkor tudjuk tekerni.

IMG_0377

Tölthetjük pl. chilis babbal.

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂

borítóképForrás: MaiMóni

Print Friendly, PDF & Email