Ezt is megéri kipróbálni, mennyei aromája van!

1236463_591455920897196_1457751841_n

Itt a befőzés szezon, mindenből tegyünk el amennyit tudunk, legalábbis azok, akik erre hajlandóságot mutatnak, illetve van módjuk és lehetőségük.
Nagyon finom lekvár! Sosem gondoltam volna.

Borzalmasan egyszerű. Én most csak kis adaggal készítettem.
Fogtam 20 dkg hagymát (tisztítva), fele-fele arányban lilát és vöröset. Felkarikáztam.
Két evőkanál olívaolajat elkezdek lábasban hevíteni, erre rádobtam 2-3 evőkanál cukrot és megkaramellizáltam.
Amikor szép barna a karamell, ráöntöttem a hagymát és jól elkevertem addig, míg a karamell vissza oldódott.

Picit sóztam és hagytam fedő alatt 3/4-1 órát párolódni.
Amikor szép sűrű és nincs felesleges leve, akkor készen van.
Üvegbe töltöttem és hagytam kihűlni.

Húsok mellé ideális.

 

Még több képet találsz az elkészítéséről ebben a Facebook albumban!

Csatlakozz hozzám a Facebookon is!

ddddd

 

Print Friendly, PDF & Email