IMG_0307

Vitamindús finomság, igaz nem éppen tavasszal elkészítendő, hanem inkább ősszel, de akármikor lecsúszik! 🙂

Nem lötyögök sokat róla, legyen annyi elég, hogy finom és könnyen elkészíthető.

1,5 kg sárgarépa
2 kg alma
6-8 db citrom leve
6-8 db narancs leve
50 dkg kr.cukor
1 csipet só
késhegynyi citromsav
késhegynyi borkénpor

Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg.
A sárgarépát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Külön-külön lábosban feltesszük főni mindkettőt, annyi vízben, amennyi bőven ellepi.
Mikor puhára főttek, mindkettőt botmixerrel pürésítjük, majd összeöntjük a kettőt, hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kifacsart levét, a citromsavat és a borként.
Kóstolás után ízlésünknek megfelelően tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot.
Egyet forralunk rajta, majd üvegekbe töltjük. Rakhatjuk száraz dunsztba vagy csak egyszerűen kihűtjük a polcon.
Fogyasztás előtt hűtsük le, úgy finomabb!

IMG_0303

Forrás: Koleszárné Klári (akitől kapott párom egy üveg ilyen finomságot)

Print Friendly, PDF & Email