Ha gyors leves kell és szeretnéd végre megkóstolni az életedben először vásárolt levesgyöngyöt, akkor ez a leves tökéletes! 🙂
Igaz nem érzek ízeket és én mondom így főzni nem túl király dolog, de általában már kisujjból megy a fűszerezés, így ritkán sózok el kaját…apa szerint.
Szóval a krumpli krémleves. Mert egyébként nem volt kedvem húst olvasztani, és egyébként is csak 6 db burgi figyelt a kamrában, gondoltam megkegyelmezek nekik és bevégeztetem földi pályafutásukat.
Méltó véget értek, annyit mondhatok….bár továbbra is tartom, hogy nem érzek ízeket! :3

IMG_8602

Persze lilahagyma helyett vöröshagymával is tökéletesen működik a dolog, sőt, alapból az kellene bele, de nem volt itthon már csak egy fej lilám! 🙂
Annyira higítjuk, amennyire szeretnénk. Ki sűrűbben szereti a krémleveseket, ki hígabban, én olyan közepes sűrűségre szavazok.

6 db nagyobb burgonya
1 db lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek vaj
2 db babérlevél
2 dl habtejszín
1 ek majoranna
só, bors ízlés szerint

levesgyöngy vagy darabolt bacon megsütve

A hagymát apró kockára vágjuk és vajon megdinszteljük.
Ha nem szeretnénk, hogy a vaj megégjen löttyintsünk mellé kevéske olívaolajat.
Ha kész, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a majorannát és a babérlevelet.
Jól elkeverjük az alapot, majd a kockázott burgonyát is belekeverjük.
Pár percig kevergetjük, majd felöntjük vízzel.
Őrölt borssal és sóval fűszerezzük. Puhára főzzük.
Ha puha, akkor hozzáadjuk a tejszínt. Botmixerrel  krémesítjük.
Ha krémes, visszatesszük a tűzre és rottyantunk rajta egyet. Ekkor még van időnk vizet hozzáadni és a számunkra megfelelő állagra hígítani.

Levesgyönggyel vagy pirított bacon szalonna darabokkal megszórva tálaljuk.

IMG_8603

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂

facer

Print Friendly, PDF & Email