IMG_5825

Tehát: Mautner Zsófi. És IGEN! Nagyon szeretem. Persze akkor, amikor beszerezhető alapanyagokból dolgozik! 😀

Na ezek a kiflikhez aztán semmi különleges nem kell és a helyzet az, hogy a gyerekeknek nagyon ízlett. Tölteni igazán nem próbálnám meg, de arra gondoltam valamiféle mártogatós illene hozzá.

Papám mondjuk magában is nagyon tolta befelé. Finom, burgonyás, kelt, puha. Nekünk bejön. És Nektek?

Hozzávalók 2 tepsihez:

35dkg liszt
30 dkg főtt, áttört krumpli
6 evőkanál olívaolaj
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
1 dl tej, pici cukor

1 tojás a kenéshez
szezámmag , köménymag, pirospaprika

Elkészítés:

Langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

Közben előkészítjük a többi alapanyagot.

A lisztet összekeverjük a sóval.

Amikor az élesztő felfutott a liszthez hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, az élesztőt, a tojássárgáját és az olívaolajat.

A tésztát összekeverjük, majd összegyúrjuk,  három egyforma darabra vágjuk, és kis cipókat formázunk belőle.

25 percig pihentetjük.

Pihentetés után a cipókból palacsinta méretű köröket nyújtunk és nyolc-nyolc cikkelyre felvágjuk őket.

A cikkelyeket, a szélesebb felüktől indulva kifli formájúra feltekerjük.

Az elkészült kifliket 10 percig újra pihentetjük.

Ezután megkenjük őket a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal  vagy akár pirospaprikával, sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.

További képeket a Facebookon a Burgonyás kiflik mappában találsz.

Print Friendly, PDF & Email