Egy időben mintha nem láttam volna a boltok polcain Albert kekszet, de szerencsére ma már kapható (vagy csak én vagyok figyelmesebb). 🙂
Brutálisan egyszerű “retro” sütike, ajánlom mindenkinek aki már evett, vagy készített, annak is, aki még se nem evett, se nem készített. 🙂
Bár nem csípem a pudingos sütiket, ez a kivétel! 🙂

2 csomag csokipuding
1 kocka Rama
Fél liter tej
20 dkg kristálycukor
2 evőkanál kakaópor
1 dl kávé (elhagyható)
1 nagy csomag Albert keksz

Elvileg takarék lángon mindent összefőzünk sűrűre, majd kihűtjük és kenjük a kekszeket.
Én úgy csináltam, hogy a margarinon kívül mindent sűrűre főztem, majd mikor kihűlt, akkor kevertem el a kihabosított margarinnal jóóó alaposan. És ezután töltöttem a kekszek közé.

Megfogunk egy kekszet, megkenjük a krémmel, rárakunk egy másikat, enyhén összenyomjuk, majd ismét krém, keksz, kicsit megnyom, krém, keksz, majd a kekszeket állítva a tálcára tesszük és folytatjuk a műveletet, míg el nem fogy a keksz. Két közepes méretű keksz rudacskát kapunk. Hagyjunk annyi krémet, hogy kívülről is kényelmesen le tudjuk kenni a rudakat. Megszórhatjuk tortadarával vagy egyéb díszítő cuccokkal a keksz rudakat.

Betesszük hűtőbe és hagyjuk pár órát hűlni, hogy a keksz megpuhulhasson a krémtől.
Amikor már nem bírjuk tovább, akkor enyhén sréhen (ferdén) vágjuk fel kb. 1 cm széles szeletekre.

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email