2kiskanálsó
1evőkanálcukor
2dkg élesztő
2csésze finomliszt
1csésze rétesliszt
1csészevíz
tej
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Az összes hozzávalót a robotgép üstjébe tesszük, hozzá öntjük a felfutott élesztőt is és bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, mikor elválik az edény falától.
Hagyjuk letakarva meleg helyen kelni, majd 1,5 óra múlva jól átgyúrjuk és megformázzuk.
A formázott kenyér tetejét bevagdossuk, majd vizes kézzel átsimítjuk és bele tesszük a sütőzacskóba.
Bekötjük a száját, megszurkáljuk több helyen a zacskót és kicsit még hagyjuk pihenni a kenyerünket. Gázsütőnket 5-6. fokozatra előmelegítjük, aztán 30-40 perc alatt készre sütjük a kenyeret.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.