Tésztához
2,5 dl tej
1 kiskanál só
0,8 dl olaj
2 db tojás
440 g liszt
1 kiskanál cukor
7 g szárított élesztő

Tetejére
1 db tojás sárgája
1 evőkanál tej

8 db virsli
szezámmag

Elkészítés:
Összekeverjük a tészta hozzávalóit és jól kidagasztjuk, majd egy órán át meleg helyen kelesztjük.
Lisztes deszkán átgyúrjuk, 8 felé vesszük a tésztát és 10 percig állni hagyjuk.
Ezután mindegyik bucit 3 felé osztjuk, majd ezeket kb. 20-25 cm-esre sodorjuk és úgy fonjuk össze, hogy minden hajtás közé egy karika virslit teszünk.
Olyan vastag virsli karikát, amilyen vastag a tészta.
Tepsin hagyjuk 20 percet kelni, majd lekenjük tej és tojássárgája keverékével és ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 15-20 perc alatt.
A sütő aljába egy meleg vízzel teli lábast teszünk, így gőzben fog sülni és sokkal finomabb lesz.

Készíthetjük kolbásszal is, fonhatjuk egy csíkba, rövidebbre, hosszabbra, ahogy éppen kedvünk tartja. Minden formában nagyon finom! Kínáljunk mellé házi készítésű ketchupot, mustárt, majonézt, amibe lehet mártogatni.
Amint kivesszük a sütőből megspriccelhetjük hideg vízzel, így finom puha lesz a tészta.

Print Friendly, PDF & Email