Limara az etalon, ugyebár…..azt hiszem nem csak nekem. Még régebben tőle készítettem el ezt a vajas pogácsát, és természetesen nem csalódtam!!! Nagyon finom! NAGYON FINOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IMG_2714

60 dkg liszt
2 tk só
30 dkg vaj
1 tojás
350 gr tejföl
3 dkg élesztő
reszelt trappista sajt + 1 tojás a kenéshez

A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és félre tesszük.
A lisztet, sót összekeverjük és elmorzsoljuk benne alaposan 25 dkg vajat.
A közepébe mélyedést nyomunk és beleütjük a tojást, majd beleöntjük a tejfölt.
Ha ragad kevés liszt, ha kemény, kevés tej.
30 percig letakarva pihentetjük.

Kinyújtjuk és a maradék vajjal (megolvasztva) megkenjük, majd a keskenyebbik oldalról feltekerjük, ellapítjuk és félbe hajtjuk és ismét letakarva pihentetjük 30 percig.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk, felvert tojással megkenjük, megszórjuk sajttal és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk nem túl közel egymáshoz, majd 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük.

Ennyi, meg egy bambi! 🙂

Print Friendly, PDF & Email