Hozzávalók:
Krémhez:
2 tojás
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
11 dkg vaj
12 dkg étcsokoládé
2 dkg cukrozatlan kakaópor
Muffinhoz:
70 gr olvasztott vaj
60 gr kristálycukor
1 tojás
90 gr liszt
fél tk sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 dl tej
Elkészítés:
A sütőnket kibéleljük muffin papírokkal.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A vajat a tojással és a cukorral alaposan elkeverjük kézi habverővel, majd hozzákeverjük a tejet, és a száraz hozzávalókat.
Egynemű tésztát kapunk, amiből minden muffin kapszliba fél evőkanálnyit teszünk.
Ezekre a halmokra teszünk egy kocka étcsokit, majd ismét fél evőkanál masszát.
20 perc alatt készre sütjük és hagyjuk kicsit hűlni.
Míg sülnek a muffinok, addig elkészítjük a krémet.
A tojásokat a cukrokkal egy lábasban addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad.
Folyamatosan kevergessük, nehogy rántottát kapjunk.
Amikor a cukor elolvadt egy gép habverővel addig habosítjuk, míg szobahőmérsékletre nem hűl.
Ekkor belekockázzuk a hűtőből éppen kivett vajat és alaposan elkeverjük a habban. Nem baj, ha darabos.
A csokit megolvasztjuk és elkeverjük benne a kakaóport, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett a tojásos masszához keverjük egészen addig, míg szép sima krémet nem kapunk.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és a muffinok tetejét díszítjük vele.
Megjegyzés: megszórhatjuk különböző ehető gyöngyökkel a krémet, illetve süthetjük kis 24 db-os aprósüteményes tepsiben is, ekkor kis falatkákat kapunk.
Kívül belül lágy, krémes. Tömény csokis gyönyör. Piros szívecskékkel brutális boldogsághormon lehet Valentin-napon is. 🙂