Ezt nem ragozom sokáig, kellett az újságba anno (Lájk magazin), ezért kimondottan azért készült. Elkészítése időigényes, de megéri! 🙂
1 tojássárgája
kb. 0,5 dl étolaj
csipet só
5-6 csepp citromlé
1 mokkáskanál mustár
A majonéz házilag való elkészítése kissé időigényes folyamat, de megéri.
Egy tojássárgáját tálba teszünk, villával elkeverjük.
Szinte cseppenként adagoljuk hozzá az olajat, minden cseppet alaposan elkeverünk és csak akkor öntjük a következőt, amikor már teljesen eldolgoztuk.
A sárgája méretétől is függ, mennyi olajat vesz fel, de látni fogjuk, mikor éri el a majonézhez társított krémes állagot.
Ha elég krémesnek érezzük, akkor készen is vagyunk, picit ízesítjük sóval, citromlével és mustárral, elkeverjük és felhasználásra készen is van.