Nagyon ment egy lángos recept a blogok között…hát én ugyan a jól bevált fain receptemet le nem cserélem egyik tuti recept kedvéért sem, úgyhogy elkészítettem a saját kis zacskós lángosomat. Nagy előnye, hogy bezacskózva a hűtőben tárolható a fel nem használt tészta, így másnap nem kell újra bekeverni, csak ki kell nyitni a hűtőt, elővenni, olajat forrósítani és szaggatni.
A recept már fent van az oldalon, ahol megtalálható egy töltött lángos recept is, ami szintén nagyon finom! Itt megnézheted.

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 ek só
  • 6 dl langyos tej
  • olaj, sajt, tejföl, fokhagyma, stb…

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük és a maradék tejjel és sóval sima tésztává gyúrjuk.
A kész tésztát kiolajozott zacskóba tesszük (olyanba, amibe lesz helye kelni) és berakjuk a hűtőbe.
Lehet azonnal is kisütni belőle, de a legjobb, ha min. 3-4 órára még hagyjuk kelni a hűtőben.
Amikor ki akarjuk sütni elkezdjük felforrósítani az olajat és valóban legyen FORRÓ, mikor bele rakjuk a tésztát. Leszakítunk egy olyan jó maroknyit, kissé összegyúrjuk a két kezecskénkkel, aztán elkezdjük széthúzogatni. Minél vékonyabbra húzzuk annál jobb, de azért ne legyen hártya vékony és igyekezzünk nem elszakítani a tésztát. Ezután belehelyezzük az olajba, gyorsan színt fog kapni, ekkor már fordíthatjuk is és nem kell fél perc már vehetjük is ki. Papírtörlőn leszívatjuk az olajat és már mehetnek is rá a feltétek ízlés szerint.
A maradék tésztát visszacsomagoljuk és ahogy már mondtam akár egy héten át is eláll a hűtőben bezacskózva.

Persze mindenkinek más jön be, más ízlik, de nekünk ez a tuti recept.

Print Friendly, PDF & Email