Egy bonyolult étel következik :D, ámde nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nem csak profik olvassák a blogot, hanem kezdő fakanál forgató háziasszonykák is és nekik lehet még a krumplis tészta receptje is nagy segítség! Hiszen mind elkezdtük valahogy…én nem restellem leírni ezt sem. Mert nem vagyok nagy gasztro blogger, de voltam kezdő és egyébként is szeretem a krumplis tésztát!
– 3 evőkanál olaj
– 2 db hagyma
– 1 kg krumpli
– 1 csipet só
– 1 csipet bors
– 250 gramm fodros kocka tészta
– 1 evőkanál őrölt pirospaprika
Egy serpenyőben a hagymát a forró olajon megdinsztelem, megszórom pirospaprikával, ráöntöm a krumpli kockákat, sózom, borsozom, kb. 2-3 dl vizet öntök rá, majd fedő alatt puhára párolom, néha megkevergetem, le ne égjen.
Közben a tésztát kifőzöm, leszűröm.
Amikor megpuhult a krumpli, összetöröm, és a kifőtt tésztával összekeverem.
Utána ízesítem sóval, őrölt borssal.
Csalamádéval vagy csemege uborkával tálalom.
Közben a tésztát kifőzöm, leszűröm.
Amikor megpuhult a krumpli, összetöröm, és a kifőtt tésztával összekeverem.
Utána ízesítem sóval, őrölt borssal.
Csalamádéval vagy csemege uborkával tálalom.
Mostanában egyébként házi tésztával szeretem nagyon, úgy valamennyire laktat is.
Egyébként pedig az igazi paprikás krumpli úgy készül, hogy a krumplit felkockázva sós vízben puhára főzik, a hagymát apró kockákra vágva megdinsztelik, megszórják pirospaprikával, majd ha a krumpli megfőtt összetörik és a hagymával összeforgatják. Ezek után a kifőtt tésztához adják és alaposan összedolgozzák.