Ezt a csokis karamellt egyszer egy újságban láttam és akkor eldöntöttem (bár nagyon is félve), hogy elkészítem. Annyira jó lett, hogy az SK ajándékaim ezek a kis csomagok lettek és lesznek – bár ezzel most lelőttem a poént még annak a pár embernek, aki még nem kapta meg az egyik játékom beígért nyereményét. :S
Sebaj. Ezzel neveztem a SAD 5. fordulójára és ezért kell most megosszam veletek a receptjét, annak ellenére, hogy csak azután akartam ezt megtenni, hogy mindenki megkapta a csomagot.
- 2,5 dkg vaj
- 2 evőkanál jóféle keserű kakaópor
- 13 dkg kristálycukor
- 1 dl habtejszín
- 105 gramm cukorszirup
- késhegynyi só
- fél kiskanál ecet
- 1-2 dkg vaj a fölvágáshoz
- A díszítéshez:
- mandula, mogyoró, cukorgyöngyök, amit szeretnénk
Elkészítés:
A sütőpapírral bélelt formába simítjuk, hagyjuk, míg egy kicsit megszilárdul, de mielőtt teljesen megkeményedne a kilógó sütőpapír segítségével kiemeljük, majd megvajazott élű késsel kockákra vágjuk, és kedvünkre díszítjük.
Melegen tartva összetapadnak, tegyünk közéjük sütőpapírt.
Celofánba csomagoltam őket egyesével, mint egy kis szaloncukrot, úgy kötöttem el a végeit.
És így mentek el az ajándékok.
Forrás: Príma konyha