Adél volt a Blogkóstoló 2. fordulójának a házigazdája.
Erre az alkalomra kaptam egy véletlenszerűen kiválasztott blogot, ahonnan egy tetszőleges ételt elkészítek és azzal nevezek a “versenyre”.
Én Panna blogját kaptam.
Hosszas nézelődés után egymás után mentegettem el a nekem tetsző recepteket, amik esélyesek voltak az elkészítésre.
Aztán tegnap adódott az alkalom, hogy elkészítsek egy kekszet, mert épp arra volt szükségem, úgyhogy végül a Karamellás kekszére esett a választásom, így este 9-kor (még szombaton) neki álltam még kekszet gyártani.
Helyzeti előnyt jelentett, hogy a nagylányom a hétvégét a mamánál tölti, a kicsi pedig már aludt. 🙂
Ez lett a nevezett képem a kekszről. 🙂 |
Némi változtatással, de elkészült a keksz, íme Panna receptje:
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 5 ek. méz
- 1 tojás
- 1 csomag főzhető karamellás pudingpor
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
- 3 ek. kukorica liszt
- 1 tk. foszfát mentes sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverem egy tálban.
A vajat felkockázom és összemorzsolom a lisztes eleggyel. Hozzáadom a tojást és a mézet, jól elkeverem.
Kb. fél óráig pihenni hagyom a masszát. (lehet hűtőben is, de nem muszáj)
Az összegyúrt tészta, egyébként nagyon jó állagú |
Kis gombócokat formázok a masszából, ellapítom és kiszaggatom. (persze csak, ha valamilyen formázott kekszre vágyunk éppen)
Szilikonlappal bélelt sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütöm.
Nos, az enyém hozzávalók terén kicsit más volt:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag tiramisu pudingpor (karamellás híján)
- 20 dkg finomliszt
- 3 ek kukoricaliszt
- 1 tk normál sütőpor
- 1 csipet só
Lényegében csak annyi, hogy kevésbé egészséges hozzávalókat válogattam össze. 🙂
Aztán nem kis gombócokat lapogattam, hanem kinyújtottam 2-3 mm vastagra és kiszaggattam, majd a sütőpapírral bélelt tepsin sütipecséttel smiley-kat nyomtam beléjük. 🙂
Hát nem édesek? |
Na, és akkor jöjjenek a képek a végeredményről, ami nem csak szép, de finom is. 🙂