A recept szintén Illéskrisz-től van, ismét megjegyzem, nyálcsorgató finomságokat készít és imádom!
Tehát a recept:35 dkg liszt
1 dl tej
1/4 kocka friss élesztő
1-1 csapott kávéskanál só és cukor
1 kávéskanál olaj
pár roppanós virsli
a megkenéshez egy tojás.
- A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, tejet még rakhatunk hozzá és kell is.
- Majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Ezután kinyújtjuk kb. 25×35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket.
- Ezután a hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé.
- Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a “lábtörlőt”.
Én – mint ahogy azt már sokszor látni lehetett – jobban szeretem, ha nincs annyira megsülve és a teteje is kissé sápadtabb marad. Nem annyira dizájnos, de számomra finomabb!
Egyébként nagyon kis kreatív étel és finom is, viszont egy adag kevés az olyan családoknak, akik szeretik a kelt tésztás finomságokat vagy az eféle virslis csodákat. És mi szeretjük!!! 🙂
Ja, majd elmaradt, nekem nem nőtt meg annyira a tészta, de az pusztán a dagasztás hosszának minimalizálása miatt történhetett, lusta is voltam, de időm se volt. Attól független elfogyott az utolsó szemig! 🙂