Ebben a húsban az a jó, hogy hidegen és melegen is egyaránt kitűnő, azon kívül nem utolsó látványra sem. Húsimádóknak nagyonis tökéletes!
  • 1-1,5 kg csontozott karaj egészben
  • pár szelet vékony szalonna (pl. erdélyi)
  • 1 szál kolbász(én tettem bele lókolbászt és lángoltat is) karikázva
  • 1-2 fej hagyma karikázva
  • só, bors
  • húsvarázs fűszerkeverék
  • mustár
  1. Egy magas falú tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy majd bele tudjuk csomagolni a húst.
  2. A karajt megmossuk, majd bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, az alja maradjon egyben. 
  3. A szeletek közé teszünk a szalonnacsíkokból, a kolbászból és a hagymakarikából is, sózzuk, borsozzuk.
  4. Húsvarázzsal megszórjuk a hús tetejét, majd mustárral jól megkenjük.
  5. Kis vizet öntünk köré, majd becsomagoljuk az alufóliába, és betesszük az előmelegített sütőbe.
  6. Amikor megpuhult, kicsomagoljuk, és hagyjuk, hogy megpiruljon!
  7. Köretnek rizs és krumplipüré az ideális, jól meglocsolva a szaftjával (ha nem sült le).
Print Friendly, PDF & Email