Ebben a húsban az a jó, hogy hidegen és melegen is egyaránt kitűnő, azon kívül nem utolsó látványra sem. Húsimádóknak nagyonis tökéletes!
- 1-1,5 kg csontozott karaj egészben
- pár szelet vékony szalonna (pl. erdélyi)
- 1 szál kolbász(én tettem bele lókolbászt és lángoltat is) karikázva
- 1-2 fej hagyma karikázva
- só, bors
- húsvarázs fűszerkeverék
- mustár
- Egy magas falú tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy majd bele tudjuk csomagolni a húst.
- A karajt megmossuk, majd bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, az alja maradjon egyben.
- A szeletek közé teszünk a szalonnacsíkokból, a kolbászból és a hagymakarikából is, sózzuk, borsozzuk.
- Húsvarázzsal megszórjuk a hús tetejét, majd mustárral jól megkenjük.
- Kis vizet öntünk köré, majd becsomagoljuk az alufóliába, és betesszük az előmelegített sütőbe.
- Amikor megpuhult, kicsomagoljuk, és hagyjuk, hogy megpiruljon!
- Köretnek rizs és krumplipüré az ideális, jól meglocsolva a szaftjával (ha nem sült le).