Tök cukik és tök egyszerű elkészíteni őket!

A gyerekeknek tuti bejövős finomság, ami tulajdonképpen a már bemutatott tésztából készül, csupán más formában, más technikával.

Azt, hogy hogyan gyúrd be a tésztát és egyáltalán milyen hozzávalókra lesz szükséged hozzá, ITT megtudod nézni.

Most a technikáját fogom leírni, hogyan készíthettek cuki karácsonyfákat akár darab sütinek akár kekszpopnak (mint pl. ezek a rénszarvasos kekszpopok vagy ezek a hóemberesek). 🙂

Kelleni fog hozzá annyi hurkapálca, amennyit szeretnél készíteni. bevallom nem tudom mennyi jön ki egy adag tésztából, mert én eleve kétfélét csináltam és elfelejtettem számolni közben.
A lényeg, hogy tuti egyforma fákat készíts a legegyszerűbb, ha kiszúrod a korongokat a begyúrt tésztából, majd gombóccá formálod a két tenyered közt, végül pedig kúppá alakítod.
A fehércsokit amibe mártani fogod zöldre kell színezni. (egy keveset tegyél félre, abból lesz megcsíkozva körbe.) Folyékony ételfesték erre a célra alkalmatlan. Por vagy gél állagút használj és minőségi fehércsokit, akkor nem fogja összekapni a festék.

A hurkapálcák végét a csokiba mártjuk, majd a leendő fenyők aljába szúrjuk. Egy magas pohárba állítjuk őket vagy egy darab hungarocellbe szurkáljuk, ne fektessük el, nehogy megnyomódjanak a formák.

A mártós csokit célszerű egy keskenyebb, magas pohárba rakni, abban könnyebb lesz mártani.
Belemártjuk a  fenyőket, majd a felesleget óvatosan lerázzuk róluk. Függőlegesen állítsuk bele a hungarocellba vagy a pohárba.
Tegyük hűtőbe őket dermedni, majd a kis maradék olvasztott fehéren hagyott csokit tegyük egy kis zacskóba.
Körbe csíkozzuk meg a fenyőket, majd azonnal forgassuk színes cukorba a fákat. Legjobb erre a nonpareils cukorgyöngy, de nekem most csak a gabonagolyók akadtak a kezembe.
Csak az olvadt coskihoz fognak tapadni a gyöngyök, ne ijedj meg!
Mehetnek vissza a hűtőbe, majd dermedés után fogyaszthatók. 🙂

Annyit mondok: kapós sütike!

Tehát az alaptészta itt található:

Egyéb karácsonyi finomság a teljesség igénye nélkül:

Print Friendly, PDF & Email