Egyszerű, gyors. Sokak imádják, mások számára ez nem is étel! 😀 Mindenesetre mi szeretjük, bár tény, hogy nem igazán laktat. Időről-időre a nagylányom mégis megkívánja és így készítem:

35 dkg tészta
12 dkg búzadara
180 ml meleg víz
1 evőkanál olaj
csipet só

A tésztát a csipet sóval feltesszük főzni. Ahogy a leírás a tésztán úgy főzzük meg. Hagyományosan mi metélttel szeretjük, de majdnem teljesen mindegy milyen tésztával készíted. 🙂
Amíg a tészta fő addig a darát is elkészítjük.
Az olajon megpirítjuk a búzadarát, állandó kevergetés mellett, mert az elején lassan, de aztán ha elindul, hamar pirul, és gyorsan le is tud égni.
Ha megpirult hozzáadjuk a meleg vizet, elkeverjük (de vigyázzunk, mert a kicsapódó gőz nagyon forró).
Ne ijedjünk meg egybe fog állni a gríz, de ahogy keverjük szét fog jönni! 🙂
Addig pároljuk kis lángon, míg a víz elpárolog belőle, a dara megpuhul. Ez csak 1-2 perc.
Levesszük a tűzről és a kifőtt tésztát hozzáöntjük, alaposan elkeverjük.

Tálalhatjuk lekvárral vagy csak porcukorral.

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email