Szilvitől kaptam annak idején (évekkel ezelőtt) ezt a sütőt. Azt mondta ő egyszerűen nem tud értelmes dolgot kihozni belőle, sehogy nem sikerül sütnie vele. Kicsit aggódtam emiatt és borzalmasan nehezen vettem rá magam, hogy kipróbáljam. 😀

Nem akartam túlbonyolítani, gondoltam a recept, amit hozzáadnak nyilván tökéletesen kivitelezhető lesz. Így azzal próbálkoztam először.

HOZZÁVALÓK
Kb. 20 darabhoz

fél liter tej
5 tojás
3 ek cukor
csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
liszt
olaj

Sűrű tészta esetén puhább, hígabb tésztánál ropogósabb lesz a sütemény.

 

A tojásokat tálba ütjük, összekeverjük a cukorral.
Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk.
Mehet hozzá a só és a szódabikarbóna.
Csomómentesre keverjük.
Olajat hevítünk, amibe beletesszük a rózsafánk készítő eszközünk fejét is.
Átmelegszik, majd ha kellőképpen forró, akkor a vasat belemártjuk a tésztába úgy, hogy ne merüljön bele teljesen, mert akkor nem fog lejönni róla a tészta.
(2-3 mm-re a tetejétől merüljön csak a tésztába)
Átemeljük az olajba, majd kb fél perc alatt megsütjük. Ahogy szép színe lett, papírtörlőre tesszük és “lerázzuk” a formáról.

Belemártjuk ismét az olajba a formát, majd a tésztába, vissza az olajba, majd ki.
Kicsit fárasztó, de megéri kipróbálni!
Amikor kisült az összes porcukorral gazdagon szórva tálaljuk.

Próbáljátok ki! Jó étvágyat! 🙂

Print Friendly, PDF & Email