Ez sem a hagyományos süteményekhez megrögzötten ragaszkodók tortája, de hátha valaki kedvet kap némi új ízvilágra!? Ha belegondoltok  rossz nem lehet, kár félni tőle, hiszen a mézeskalácsfűszerek és a narancs dominálnak, azokat pedig szeressük! 🙂Ismét nem egy nagy tortához írom a mennyiségeket, lehet tesztelni kicsiben a családot, mit szól hozzá. 😉

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:

A piskótához:
2 tojás
125 gr cukor
125 gr liszt
10 gr sütőpor
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
0.5 dl olaj
0.5 dl víz

A narancskrémhez:
400 ml 100%-os narancslé
100 gr cukor
60 gr vaníliás pudingpor
90 gr vaj

A díszítéshez:
mézeskalács

Elkészítjük a tésztát.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáit a cukorral kikeverjük, beleöntjük a tejet, olajat, beleszitáljuk a lisztet, sütőport és a fűszerkeveréket, majd alaposan összekeverjük.
Hozzáforgatjuk a fehérje habot és csak alul sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokra melegített sütőben kb 50-60 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük, majd 3-ba vagy 4-be vágjuk.

A narancsléből, cukorból és pudingporból a hagyományos módon pudingot főzünk, csak most nem tejjel, hanem narancslével készítjük. A kész pudingot beborítjuk folpackkal, hogy ne bőrösödjön és teljesen kihűtjük.

A kihűlt pudingot robotgép üstjébe tesszük és alaposan átdolgozzuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat és kihabosítjuk. Fontos, hogy a puding és a vaj egyforma hőmérsékletű legyen, így tudjuk szép simára, selymesre dolgozni.

A lapokat betöltjük a krémmel, körbekenjük a torta oldalát és vékonyan a tetejét is. A maradék krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük és kis halmokat nyomunk össze-vissza a torta tetejére. Mehet felváltva tejszínhabbal is.
Mézeskalácsokkal díszítjük.

Azért guszta nem?

Print Friendly, PDF & Email