Ez is az a fajta finomság, amit nem szabad sokkal előbb elkészíteni, ha azt szeretnénk, hogy megélje az ünnepeket! 😛 Vagy ha elkészítjük, tegyük teljes titokban! 😉

Nagyon nagyon finom, azt bizton állíthatom. És egyszerű is, szóval nyugodtan bárki nekiállhat. Nem tartalmaz lisztet, ellenben magvakat igen.

500 gr darált mandula vagy dió
200 gr porcukor
1 csipet só
1,5 tk fahéj
2 db tojásfehérje
2 ek narancslé

Máz:
1 tojásfehérje
130 gr porcukor

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Ha ragadna, tegyünk még hozzá egy kis darált magot.
Hűtőbe tegyük egy órácskára pihenni, majd porcukrozott deszkán nyújthatjuk kb 1/2 cm vastagra és szaggassuk csillag kiszúróval.
A mázhoz a fehérjét közepesen kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és lekenjük vele a csillagok tetejét.
170 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd lezárt dobozban elég sokáig eltarthatjuk….ha nem találja meg senki!Be kell valljam én így is bajban vagyok, mert nekem annyira bejött az ízvilága, hogy miattam is veszélyben lennének a kis csillagok. Az pedig, hogy egyedül befalom sutyiban kari előtt valljuk be nem tenne jót a gazella testemnek sem, nem igaz!? 😀

Jó sütögetést kívánok!

Print Friendly, PDF & Email