IMG_8606

A hortobágyi palacsinta testvére, érdemes mellé mártást is készíteni.

Palacsintákhoz:
20 dkg liszt
3 dl tej
1,5 dl szóda
2 tojás
csipet só
2 evőkanál olaj
1-2 evőkanál zöldfűszer (nálam kapor)
Töltelék:
70 dkg pulykahús
70 dkg tisztított, aprított vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír
pirospaprika, só, bors
200 gramm tejföl
15 dkg füstölt sajt
250 gramm tejföl
3 gerezd fokhagyma

1 tojás

A palacsintákhoz a tojásokat a sóval elkeverjük. Beleöntjük a tejet, a szódát, az olajat, majd a zöldfűszerekkel elkevert liszttel csomómentesre keverjük.

Forró palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat, hagyjuk hűlni.

A felaprított hagymát a zsíron megdinszteljük. Megpirítjuk a fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával szórjuk és beleforgatjuk a kockázott pulykamellet.
Kevés vizet öntünk rá, majd puhára főzzük.
Elkeverjük benne a tejfölt, rottyan egyet, majd késes aprítóban pépesre daráljuk.
A reszelt sajtot elkeverjük benne, majd ezzel megkenjük a palacsintákat.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát vajazunk és zsemlemorzsával szórunk. Belülről csiga alakban kitöltjük a megtöltött, feltekert palacsintákkal.

Az áttört fokhagymával vegyített tejfölben elkeverjük a tojást, a tetejére kenjük, majd 180 fokon addig sütjük, míg a teteje szép színt kap.

TIPP: A pulyka pörkölt ne legyen túl szaftos, mert ki fog folyni a palacsintából. Legyen tartása a pépnek. Mivel sütés közben száradni fog, érdemes mártást készíteni mellé, ami lehet akár a pörkölt szaftjából is.

Print Friendly, PDF & Email