Amilyen egyszerűen elkészíthető, annyira mutatós!

Egyáltalán nem macerás elkészíteni őket és nagyon mutatósak. A színességük pedig csak növeli a tavaszi hangulatot. 🙂 Nekem egyből jobb kedvem lesz ha rájuk nézek! 😉

22 db virághoz:

110 gr vaj
85 gr porcukor
1 db M-es tojás
1teáskanál vaníliaaroma
1 csipet sütőpor
200-210 gramm finomliszt
színezett kristálycukrok
színes drazsék

A színezett kristálycukrokhoz két-két evőkanál cukrot teszünk külön-külön pici zacskókba.
Pár csepp ételfestéket cseppentünk rájuk, összemorzsoljuk, hogy mindenhol beszínezze a cukrot, majd tálkákba szórjuk őket és hagyjuk picit száradni. Néha keverjük át, mert összeszárad.

A vajat a porcukorral kihabosítjuk. Elkeverjük benne a vanília aromát és a tojást, majd belegyúrjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Nagyon finom, lágy, de nem ragadós tésztát kapunk.
Kisebb diónyi gombócokat formálunk belőle, amit azonnal beleforgatunk a cukorba és sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
Így járunk el, míg el nem fogy a tészta.
Egy ollóval a gombócokat félbe vágjuk úgy, hogy nem vágjuk a tepsiig.
Majd negyedbe és a negyedeket is félbe. Így kialakulnak a szirmok, amiket picit lehajtunk a tepsi felé.
Közepükre egy szem drazsét teszünk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütünk.
Sületlennek tűnnek majd, de ha 8 percnél tovább bent hagyjuk könnyen megbarnulhatnak.

Ugye, milyen helyesek? Akár húsvétra is tökéletesek. 🙂

Kis tavaszi kekszek. Jó sütögetést! 🙂

Print Friendly, PDF & Email