Egy olyan habkönnyű süteményt hoztam Nektek, hogy a szavatok is eláll!
Én még sosem találkoztam ennyire légies finomsággal. Kíváncsiak vagytok a receptre?

Meghiszem azt! 😉
Egy nem éppen a megbízhatóságáról híres oldalon jött velem szembe a recept. Kissé kétkedve, de nekifogtam az elkészítésének. Kellett hozzá elszántság, mert nem sűrűn akaródzik kidobni egy 7 tojásos valamit a kukába.

Kb. 20 kockához:

7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaópor
13 ek víz

Krémhez:
7 tojásfehérje
7-10 ek cukor
2 cs vaníliás puding
6 dl víz

Díszítéshez:
5-6 dl tejszín
reszelt csokoládé

A sárgájákat a cukorral és a vízzel kihabosítjuk.
A sütőport elkeverjük a liszttel és a kakaóval, majd belekeverjük a sárgájás masszába.
Egy 27*37 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a tésztát.

A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
A pudingport elkeverjük a vízzel és felfőzzük.
Ahogy besűrűsödik elkeverjük a habbal.
A végén óvatosan forgatjuk, ne törjük össze a habot.
A tésztára simítjuk és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhabot habbá verjük, reszelt csokival szórjuk.

Felszeleteljük és tálaljuk.

Mit is mondhatnék….rá kell nézni és szinte érezni a légiességet!
Próbáljátok ki! A hosszú hétvégére szerintem ez egy tökéletes desszert lesz a családnak! 🙂

(Ui.: A diétám ellenére megettem egy fél kockával. :O )

Jó sütögetést!

Print Friendly, PDF & Email