Nagyon szeretem a ferrero rochert. Mostanában szinte aranyárban mérik, így nem igazán veszünk. Mára tényleg ünnepi kis bonbonná vált.Ezek a kis falatok viszont legalább annyira finomak ám!
Arra már nem emlékszem mennyi jött ki ebből a mennyiségből, mert …. hát… már ez is elég régóta a füzetemben van a fotók meg talonban a gépen, szóval…

140 gr liszt
30 gr kakaópor
100 gr cukor
1 zacskó vaníliás cukor
120 gr vaj
1 tojássárgája
1 ek tej

+ 1 tojásfehérje
150 gr mogyoró krokant
nutellaÖsszegyúrjuk a hozzávalókat, majd egy órára hűtőbe tesszük a masszát.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Diónyi gombócokat formálunk, amiket egyesével megforgatunk villával kissé fellazított tojásfehérjében, majd a mogyoró krokantban.
Tepsire rakosgatjuk őket, mindegyik közepébe kis mélyedést készítünk. Erre mondjuk az ujjunk vagy egy fakanál nyele is megfelel.
10-12 perc alatt megsütjük őket.
Amikor kihűltek nutellát nyomunk a mélyedésekbe és tálaljuk. 🙂

Print Friendly, PDF & Email