Kis szeletben nagy ízek.
A fehércsokoládé és a sütőtök remek párost alkotnak! Eléggé kedvelt szelet sütemény, ami igazán ízletes sütőtökkel az igaz!

A receptet Juditka konyhájában találtam és nagyon bevált. Próbáljátok ki!

Tészta:
2 tojás
10 dkg cukor
5 dkg puha vaj
25 dkg sütőtök (pucolva mérve)
18 dkg liszt
6 gr sütőpor
1 tk fahéj
Krém:
1 cs fehércsokoládés vagy vaníliás pudingpor
3 dl tej
5 dkg fehércsokoládé
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
Díszítés:
5 dkg étcsokoládé
1 ek olaj

A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd forró sütőben megsütjük. (Amennyiben egyébként is sütöttünk tököt, tökéletesen megfelel annak a húsa is.)
A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük, hozzákeverjük a sütőporos, fahéjas lisztet és a kihűlt sütőtökpürét.
A masszát egy kb 25 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük 180 fokon.
A pudingot megfőzzük a tejben és még forrón belekeverjük a csokoládét.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd simára keverjük a kihűlt pudinggal.
A krémet a sütemény tetejére kenjük és olvasztott csokoládéval csíkozva díszítjük.

Jó étvágyat! 🙂

Print Friendly, PDF & Email