A roládok szerintem mindenki kedvencei. Igaz a nagy klasszikust – a baracklekváros piskótatekercset nehéz überelni, de próbálkozni lehet. 🙂Ezzel a gesztenyés verzióval is megéri tesztelni az ízlelőbimbókat, mert nagyon gesztenyés, nagyon csokis, nagyon krémes, nagyon puha…soroljam még? 🙂

Kb. 13 szelethez:

Egy 6 tojásos sima hagyományos piskótát keverünk be, amit sütőpapírral fedett tepsire kenünk és lapnak sütjük ki a szokott módon.
Ehhez ha segítséget szeretnél itt találsz.

Konyharuhán feltekerve hagyjuk kihűlni.

Krém:
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
4 dl tej
15 dkg gesztenyemassza

Töltelék:
35 dkg gesztenyemassza
+ 20 dkg étcsokoládé


A gesztenyemasszát hagyjuk kiolvadni.
A vaníliás pudingot a tejben felfőzzük, celofánnal lefedve ahygjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat/margarint kikeverjük a porcukorral, belekeverjük a gesztenyemasszát, majd az átkevert, csomó mentes pudingot.
A kitekert piskótalapot megkenjük a krémmel, majd a maradék gesztenyemasszából hosszú rudat sodrunk és a krém felénk elő részére fektetjük hosszában.
Felcsavarjuk a tekercset majd hűtőbe tesszük.
A csokit felolvasztjuk, szükség esetén kevés olajat keverünk bele, hogy könnyebben folyjon, majd leöntjük vele a roládot.
Ismét hűtőbe tesszük, majd egy forró vízbe mártott éles késsel szeleteljük.

Jó étvágyat! 🙂

Print Friendly, PDF & Email